Produkty pro yerba mate tea (2)

Bio Černý Čaj

Bio Černý Čaj

Černý čaj se převážně pěstuje a sklízí v Indii, na Srí Lance a v afrických zemích. Na rozdíl od zeleného čaje, u černého čaje probíhá po sběru několik výrobních kroků, jako je fermentace. Jen tak vzniká nezaměnitelné černé čajové listí. Na Srí Lance se černý čaj stále prodává pod názvem Cejlon. Srí Lanka je čtvrtým největším producentem čaje na světě. Většina z toho je exportována. Také v Číně existují oblasti pěstování, které se specializují na zpracování černých čajů. Provincie Yunnan, na jihozápadě Číny, je známá jak černým čajem, tak regionálními specialitami, jako je dlouho zrající Pu – Erh – čaj (také nazývaný červený čaj) nebo Keemun.
Bio Zelený Čaj

Bio Zelený Čaj

Zelený čaj se - na rozdíl od černého čaje - nefermentuje. Nejlépe tak odráží tvar listů původní rostliny Camellia sinensis. Díky šetrnému zpracování zůstává v čajových listech zachováno množství minerálních látek a vitamínů. Zelený čaj obsahuje hořkou látku tein, která nás stimuluje a povzbuzuje prostřednictvím nervového systému. Suché čajové listy obsahují podobné množství teinu jako kofein v kávě. Uvolňování této látky v těle však probíhá pomaleji, takže vzniká dojem, že jsme déle čilí a bdělí. Obsah teinu závisí na druhu čaje, ročním období, sklizni, teplotě vody a době louhování. Čajová rostlina se v Číně pěstuje a zpracovává na zelený čaj již několik tisíc let. Čína je tak nejstarší čajovou zemí na světě a lídrem v čajové kultuře. Žádná jiná země nepěstuje téměř tolik čaje.